Letní salát a jiný tentononc

17. července 2008 v 17:07 | Raven
Něco málo pro chuť.

První recept jsem pochytila od Macíka.
Co budete potřebovat:
  • Libovolné množství těstovin
  • podle množství těstovin 3 - 4 velká rajčata (vhodná ke krájení, tak ne zrovna přezrálá)
  • podle množství těstovin 2 - 4 balíčků krabích prstů
  • majolku
  • bílý jogurt
  • sůl
  • pepř
  • něco na ozdobení mísy. Já tam cpala kupříkladu květ kopretiny.
Uvařte těstoviny al dante, nakrájejte prsty (hlavně ne ty svoje) na kolečka, rajčata na kostičky. Smíchejte to ve velké míse a připravte si zálivku. Smíchejte jogurt s majolkou v poměru 1:1, opepřte a osolte, ale, prosím, s citem :) Pak to smíchejte a nechte si chutnat.
**********
Druhý recept ze své hlavy. (kupodivu)
Co budete potřebovat:
  • 2 vaničky tvarohu
  • 250 ml šlehačky ke šlehání
  • asi 300 g lesních jahod nebo borůvek, jahody jsou ale lepší
  • cukr (moučkový)
  • želatinu jako ztužovač v prášku
  • kakao
  • piškotový korpus / piškoty.
  • Nějakou nádobu. Já to ukuchtila ve větší kulaté zapékací misce.
Utřete tvaroh s cukrem do hladka, přidejte tuhou ušlehanou smetanu. Směště (hezké slovo) to dohromady. To pak ztužte želatinou (lze použít i plátkovou) podle návodu na obalu. Oddělte polovinu tvarohové směsi a tu nalijte do nádoby a uhlaďte. Na tuto vrstvu nasypejte vrstvičku lesních plodů.
Druhou část tvarohové směsi smíchejte s kakaem a naložte to na jahody. Pak na to plácněte korpus, nebo poklaďte piškoty (to jsem nezkoušela, ale jako náhradní řešení to postačí) . zabalte to do fólie a šoupněte to do ledničky, ať to ztuhne.
Za tři až čtyři hodiny to vytáhněte z ledničky, vyklopte to, posypte to kakaem a ozdobte zbytkem jahod. A je hotovo a můžete se těšit z toho, jak tím vešchny otrávíte :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama















xdollfacex.deviantart.com





iheartjrock.deviantart.com
purgatori.deviantart.com